generaltso

Well-Known Member
Joined
Jun 24, 2020
Messages
3,480
Reaction score
5,168
Location
Vermont
Vehicles
2021 MME Premium AWD SR Infinite Blue
Country flag
If you don’t have these issues, it would indicate the problems are somewhere on my end. That’s not very encouraging.

So if you approach your locked car with the fob and phone and press the door button on the front or rear passenger doors, the door unlocks for you? Mine don’t. Both the front and rear driver side doors do.

And when you go to Settings > Vehicle > Alarm System > Motion Sensors and toggle that to Off, turn your car off, then turn your car back on and go back to that setting, it is still toggled to Off? Mine refuses to stick. I have a profile created and it appears to be active because that is what allowed me to keep my display set to Dark, but my alarm setting will not stick.
Correct on all counts. I wouldn't be surprised if there are all sorts of different software levels running on the different modules in our cars depending on the build date. I think these will all come together in OTA updates eventually.





Advertisement

 

Mirak

Well-Known Member
Joined
Oct 8, 2020
Messages
783
Reaction score
1,041
Location
Kansas
Vehicles
"Sonic" 2021 MME Grabber Blue First Edition
Country flag
Correct on all counts. I wouldn't be surprised if there are all sorts of different software levels running on the different modules in our cars depending on the build date. I think these will all come together in OTA updates eventually.
Well darn. That’s gonna make it harder to (a) get Ford’s attention, and (b) pin down for a fix. I had hoped we were all in the same boat. Thanks.
 

breeves002

Well-Known Member
First Name
Sam
Joined
Feb 21, 2021
Messages
273
Reaction score
404
Location
St. Louis, MO
Vehicles
2021 Mach-E FE
Country flag
Wave starts for the OTA's. [Traithlong reference FTW]


@breeves002, Are those SSM's and TSB's all in a single thread? If not perhaps we could get them in one place then have the @Administrator sticky it?
No, I've made a new thread for every TSB/SSM. We could make a TSB/SSM mega thread.
 

Ciero

Well-Known Member
First Name
K
Joined
Aug 28, 2020
Messages
124
Reaction score
135
Location
Michigan
Vehicles
Mach E Premium Edition ordered, Explorer Sport, Edge Limited
Country flag
And when you go to Settings > Vehicle > Alarm System > Motion Sensors and toggle that to Off, turn your car off, then turn your car back on and go back to that setting, it is still toggled to Off? Mine refuses to stick. I have a profile created and it appears to be active because that is what allowed me to keep my display set to Dark, but my alarm setting will not stick.
I have that specific issues with the motion sensors too. My sirius xm rows of channels won't stick, my bass/treble settings revert back to what I initially set and I can't seem to get them to change. I'm sure there are a few other things. Most things are fine, though, so I'm just waiting some kind of sweeping profile fix to catch all of those.
 

DaMeatMan

Well-Known Member
First Name
Joe
Joined
Feb 26, 2021
Messages
97
Reaction score
271
Location
Toronto, ON, Canada
Vehicles
Mustang Mach-E Premium AWD Extended Range Battery
Country flag
So I got the OTA update today, and although the release notes don't tell you what was updated, I did notice a difference after the update.

When backing up if the proximity sensor picks up a vehicle approaching it now says "vehicle approaching from the right" or "left". Whereas previously it would just have a flashing red indicator on the right or left of the backup cam image.

I'm sure there are many small improvements just like this, but this is one thing I noticed almost immediately after the update.

See below for the update message, as well as the version of sync after update.

20210406_131753.jpg


20210406_165935.jpg
 

CaPhil

Member
First Name
Phil
Joined
Mar 2, 2021
Messages
20
Reaction score
31
Location
Los Angeles
Vehicles
2021 Mustang Mach e Premium, Star White
Country flag
So I got the OTA update today, and although the release notes don't tell you what was updated, I did notice a difference after the update.

When backing up if the proximity sensor picks up a vehicle approaching it now says "vehicle approaching from the right" or "left". Whereas previously it would just have a flashing red indicator on the right or left of the backup cam image.

I'm sure there are many small improvements just like this, but this is one thing I noticed almost immediately after the update.

See below for the update message, as well as the version of sync after update.

20210406_131753.jpg


20210406_165935.jpg
Really OT but can someone tell me what the symbol at the top of the screen and just to the left of the wifi signal means?
 

mdolan92869

Well-Known Member
First Name
Mike
Joined
Feb 25, 2021
Messages
89
Reaction score
172
Location
California
Vehicles
'21 Mach-e (Had '83 GT, '89 GT Ragtop, '13 GT)
Country flag
Really OT but can someone tell me what the symbol at the top of the screen and just to the left of the wifi signal means?
That's your space ship in Asteroids. I think that at some point an OTA will enable you to play Asteroids on the screen with the steering wheel inputs to change speed and turn. Of course, that's just my opinion, I could be wrong. 😁
 

KAustin

Well-Known Member
Joined
Apr 14, 2020
Messages
985
Reaction score
1,249
Location
WDC
Vehicles
Kia Telluride
Country flag
I went out tonight and when I got back in my car to go home I noticed a new symbol at the top. I touched it and it said update successful, but it went away quickly. When I went into settings, there is no mention of the update. Neither is there one on the app. I did feel like the car was riding a bit better, but maybe that was all in my mind.

Oh, and yesterday there were two cloudlike symbols at the top right corner. Not sure what they were either.
 

Rocky29670

Well-Known Member
Joined
Jun 10, 2020
Messages
276
Reaction score
364
Location
Clemson, SC
Vehicles
2009 Toyota Camry Hybrid (Sold), 2013 Ford Fusion (borrowing until MME gets here), Mustang Mach E Premium ER AWD
Country flag
Anyone else still not have the update yet? I manually check a couple of times a week through the car under the system updates tab but nothing. Car is connected to my wifi.
 

Advertisement





 


Advertisement
Top