Ford PowerUp 3.1.1, 3.2.1, and 3.3.1 (Update)

a4tech

Member
First Name
Pawel
Joined
Jul 16, 2022
Threads
1
Messages
14
Reaction score
3
Location
IL
Vehicles
Mach-E '21
Android auto now goes full screen with 3.2.1 for me, previously it did not.
Which Sync4 Build version do You have ? I have 22085 rev 415 and full screen does not work.

 

AhardFSU

Well-Known Member
First Name
Antonio
Joined
Apr 10, 2022
Threads
2
Messages
51
Reaction score
23
Location
Riverview
Vehicles
2022 Mustang Mach E
So I received the 3.2.1 update at 1am this morning. I went into the software update menu last night and it showed the update was available.

However, after this update was applied, when I go back to the software update screen I the following message:
0AB81302-0235-4C27-9CFA-7DCC339165DC.jpeg

And then when I click setting it does show that the Vehicle Connectivity option is selected.
BAC9CCD2-BA76-4374-B844-A52229A4F14A.jpeg
But the WiFi option is not selected and when I try to turn it on I get the following message:

My pic would not post but the message said This feature requires connectivity please enable. I enabled the connectivity option as you can in the pic above but I still can’t enable the WiFi option.

Anyone else encountered this issue after the 3.2.1 update?

5308BCCA-A6FB-4132-A0AC-7DFF509A9F7F.jpeg
 

Logal727

Well-Known Member
First Name
C
Joined
Aug 23, 2021
Threads
38
Messages
3,513
Reaction score
4,518
Location
Florida
Vehicles
Carbonized Gray Mustang Mach-E Premium AWD Ext
Country flag
So I received the 3.2.1 update at 1am this morning. I went into the software update menu last night and it showed the update was available.

However, after this update was applied, when I go back to the software update screen I the following message:
0AB81302-0235-4C27-9CFA-7DCC339165DC.jpeg

And then when I click setting it does show that the Vehicle Connectivity option is selected.
BAC9CCD2-BA76-4374-B844-A52229A4F14A.jpeg
But the WiFi option is not selected and when I try to turn it on I get the following message:

My pic would not post but the message said This feature requires connectivity please enable. I enabled the connectivity option as you can in the pic above but I still can’t enable the WiFi option.

Anyone else encountered this issue after the 3.2.1 update?

5308BCCA-A6FB-4132-A0AC-7DFF509A9F7F.jpeg
Seems like a bug you should report to the EA team. Like you agreed to when you signed up for EA.
 


Av8tor

Well-Known Member
First Name
Kevin
Joined
Aug 6, 2021
Threads
27
Messages
640
Reaction score
849
Location
Richmond, VA
Vehicles
Fusion Hybrid, MME GTPE
Occupation
Systems Engineer IOT
Country flag
Perfect. I'll do that now.
So, how is that feedback provided? My vehicle is enrolled, but no active early access products. I'm assuming that, when a early access product is activated, it will show how feedback is sent?
 

AhardFSU

Well-Known Member
First Name
Antonio
Joined
Apr 10, 2022
Threads
2
Messages
51
Reaction score
23
Location
Riverview
Vehicles
2022 Mustang Mach E
So, how is that feedback provided? My vehicle is enrolled, but no active early access products. I'm assuming that, when a early access product is activated, it will show how feedback is sent?
It's funny that you post this because I was about the post the same thing.

I logged into my EA account and I don't see any place to provide feedback.
 

Mach-Lee

Well-Known Member
First Name
Lee
Joined
Jul 16, 2021
Threads
55
Messages
1,863
Reaction score
3,119
Location
Wisconsin
Vehicles
2022 Mach-E Premium AWD
Occupation
Sci/Eng
Country flag
So I received the 3.2.1 update at 1am this morning. I went into the software update menu last night and it showed the update was available.

However, after this update was applied, when I go back to the software update screen I the following message:
0AB81302-0235-4C27-9CFA-7DCC339165DC.jpeg

And then when I click setting it does show that the Vehicle Connectivity option is selected.
BAC9CCD2-BA76-4374-B844-A52229A4F14A.jpeg
But the WiFi option is not selected and when I try to turn it on I get the following message:

My pic would not post but the message said This feature requires connectivity please enable. I enabled the connectivity option as you can in the pic above but I still can’t enable the WiFi option.

Anyone else encountered this issue after the 3.2.1 update?

5308BCCA-A6FB-4132-A0AC-7DFF509A9F7F.jpeg
Reboot SYNC, that will fix it. Same here.
 

Logal727

Well-Known Member
First Name
C
Joined
Aug 23, 2021
Threads
38
Messages
3,513
Reaction score
4,518
Location
Florida
Vehicles
Carbonized Gray Mustang Mach-E Premium AWD Ext
Country flag
It's funny that you post this because I was about the post the same thing.

I logged into my EA account and I don't see any place to provide feedback.
There’s an email some have posted on here. I’ve never been able to get into EA.
 

macchiaz-o

Well-Known Member
First Name
Jonathan
Joined
Nov 25, 2019
Threads
157
Messages
6,723
Reaction score
13,252
Location
Valley on the Sun 😰
Vehicles
Premium RWD SR
Country flag
So, how is that feedback provided? My vehicle is enrolled, but no active early access products. I'm assuming that, when a early access product is activated, it will show how feedback is sent?
It's funny that you post this because I was about the post the same thing.

I logged into my EA account and I don't see any place to provide feedback.
When you're logged in you can click on My Account to see a small menu including Feedback. This is all you'll see for feedback:

Screenshot_20220805-074828.png


My emails to pearlyac go mostly unanswered but they do read at least some of them and will very occasionally respond, eventually.
 
First Name
Melissa
Joined
Sep 13, 2021
Threads
5
Messages
19
Reaction score
67
Location
Jacksonville, FL
Vehicles
2021 Mach E
Country flag
Hello, Mach-E forum contributors. Thanks for the input you provide that helps us stay informed about our Mach-Es and what Ford has planned for them.

My Mach-E was built on 15 Mar 21 and the last OTA update I received on 14 Jun 22 was 2.7.4, which followed several other OTAs in rapid succession over 3-4 weeks. Nothing since then. According to https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Power-Up_Version_History there appear to be 2 or 3 more updates before Blue Cruise is enable on my MME, one of which appears to take several hours to install/complete.

Should I schedule the remaining updates for installation by my dealer or continue to be patient? I'm also concerned that I need the update for the HV connector issue, which may also take a lot of time to complete. Suggestions?
Same here, I got 2.7.4 in June and then nothing until this week when the S41 one came through. That prompted me to chat with Ford Customer service, and she said she could see that there had been a failed update on one day in June, and that's what's blocked further updates. She gave me the OTA Support line to call, and they said that I had 4 updates that were getting blocked and therefore a series of recalls were in place the first being 21G01 that now needed to be done at the dealer since it failed OTA. (I have not gotten any notice of these recalls though)

I wouldn't have known this if I had not called - the number they gave me to call was
1-833-926-3233 and they are open 8:00 a.m. –11:00 p.m. EST (Monday - Friday) 8:00 a.m. – 8:00 p.m. EST (Saturday)

 
Last edited:

 
Top